Acer Iconia Tab A500Acer heeft sinds geruime tijd de Iconia Tab A500 en de Iconia Tab W500 in de schappen liggen, maar Acer had niet echt gerekend op een dergelijk verkoopsucces. Vooral leveranciers van Acer hadden het enorme succes niet verwacht en zeker niet als je nu al bedenkt dat er ruim 1 miljoen exemplaren de fabriek uit zijn gerold.

De verkoop van beide tablets is in april gestart en vanaf dat moment is er direct een run gekomen op beide modellen. Vanaf dit punt had Acer al direct moeite met het blijven aanvoeren van de Iconia Tabs. Zo werd in april meer dan 200.000 Iconia Tabs A500 verkocht en een 100.000 stuks verkocht van de W500.

Juist door het ongekende succes lijken leveranciers problemen te krijgen om Acer van voldoende componenten te voorzien om de productie op peil te houden. Hierdoor raken de voorraden nog kleiner en kan er wel eens een situatie ontstaan waarbij de vraag groter is dan het aanbod. Vooralsnog kan Acer het nog net bijbenen, maar zodra een leverancier zelf de productie niet meer aan kan zal Acer dit direct merken en zal ook de Iconia Tabs slechter leverbaar gaan worden.

Mochten overigens de cijfers werkelijk kloppen dan is de Acer Iconia Tabs A500 momenteel de best verkochte Android 3.0 tablet die we momenteel kennen. In de eerste drie maanden dat de Motorola Xoom op de markt was, werden er ‘slechts’ 250.000 exemplaren verkocht.