Het aantal mensen dat toegang heeft tot het internet is de afgelopen jaren toegenomen. Maar de ontwikkeling die vooral explosief is toegenomen is het aantal gebruikers van (mobiele) internet verbindingen. De explosieve toename van mobiel internet is vooral te danken aan de toename van het aantal mensen met een smartphone in zijn of haar bezit, inmiddels is de bezettingsgraad onder de Nederlandse bevolking ruim 95%. De toename van het aantal internet gebruikers van een vaste verbinding zit hem vooral in de gestimuleerde aanleg van glasvezel verbindingen, zo blijkt uit onderzoek van deze website.

Toename aantal devices
Het aantal devices dat in verbinding staat met het internet is zoals gezegd de afgelopen jaren enorm hard gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan het aantal smartphones, tablets, laptops, smart TV’s en computers binnen een huishouden. Daarnaast is de opkomst van slimme apparaten ook een belangrijke ontwikkeling die mee gaat spelen. Zo zullen straks apparaten als de koelkast en wasmachine ook aangesloten zijn op het internet en daarmee de verbinding nog zwaarder belast worden.

Razendsnelle internet verbinding
Door de toename van het aantal aangesloten devices zal het belangrijker worden om een betere internet verbinding te hebben. Zo kan het netwerk meer belast worden en ondanks de belasting alsnog hoge snelheid behouden. De snelheid is immers erg belangrijk bij het goed functioneren van de apparaten. Grootste irritatiepunt bij een groot deel van de inwoners van Nederlanders is een trage internetverbinding. Glasvezel biedt de oplossing voor een hoge internetsnelheid, ook bij intens gebruik. Dit is dan ook direct de reden dat het aantal glasvezel verbindingen sterk is toegenomen. Vanuit de gemeente is ook gestimuleerd om glasvezel te kiezen, zo werden de kosten van de aanleg gedeeld over een gehele omgeving als je het direct aan liet leggen. Wanneer je het later zou doen zou het al snel enkele honderden tot duizenden euro’s gaan kosten om glasvezel binnen uw woning te krijgen. Veel Nederlanders hebben er dus direct voor gekozen om de glasverbinding het huis in te laten trekken.