MasterImage 3D display3D kijken zonder een bril te moeten opzetten. Voor veel brildragers een opluchting omdat ze niet meer een bril over hun eigen bril moeten zetten (wat haast onmogelijk is) en voor brillenhaters ook een opluchting omdat ze geen ‘stomme’ bril moeten opzetten. (Geen aanval op brildragers vanwege de schrijver van dit artikel, ik draag er zelf één).

Dus, 3D kijken zonder bril, het bedrijf MasterImage heeft hiervoor een oplossing gevonden die ze voorstelden op Computex 2011. Al moeten we er meteen bij vertellen dat het voorlopig enkel voor tablets en smartphones beschikbaar is. MasterImage heeft dit kunnen realiseren door het creëren van een speciaal scherm.

MasterImage-displays zijn voorlopig enkel beschikbaar voor tablets van 4.3 inch, 7 inch en 10 inch. De schermen van die van 4.3 en 7 inch hebben een resolutie van 800 x 400, van dat van 10 inch is geen resolutie bekendgemaakt. MasterImage werkt echter al aan een 7 inch scherm met een resolutie van 1280 x 700 pixels. Wanneer je echter in 3D kijkt, wordt de resolutie (van het huidige 7 inch scherm) helaas gehalveerd tot 400 x 240 pixels.

Om ten volle te kunnen geniet van de 3D-ervaring, moet je echter nog wel vlak voor het scherm zitten. MasterImage is op de goede weg, maar het kan dus nog beter.