BlackBerry PlayBookRIM heeft het de afgelopen tijd erg zwaar gehad en dit heeft tot gevolg dat een deel van het personeel naar een andere baan moet gaan zoeken, maar nu lijkt ook de 10 inch variant op de bestaande PlayBook op de plank te liggen. Blijkbaar ziet RIM hier ook geen grote verwachtingen meer in.

Al langer wordt gesproken over de komst van de 10 inch PlayBook, maar RIM heeft tot op heden altijd de komst van deze tablet ontkent. In plaats van deze PlayBook gaat RIM zich toch weer op de mobiele markt storten en zal in de plaats van deze tablet een soort supersmartphone willen gaan ontwikkelen. Ook deze smartphone moet gaan werken op het nieuwe QNX-platform.

Ook RIM heeft zich met de tablets lelijk in de vingers gesneden. Zo moesten engineers alle aandacht leggen op de tablets en bleven bestaande projecten voor nieuwe telefoons in de ijskast staan. Dit komt RIM nu duur te staan, daar de fabrikant noodgedwongen weer terug moet naar de smartphones waar overigens wel goede resultaten worden geboekt.

De nieuwe smartphone, die in de plaats komt van de ontwikkeling van de 10 inch PlayBook, krijgt waarschijnlijk een 1.2 Ghz processor, 4.3 inch touchscreen en een hoog resolutie scherm. Tot op heden is er nog weinig over bekend en aangezien we het toch op tablets moeten blijven houden zullen wij over deze smartphone verder dan ook niet meer berichten.